W związku z dynamicznym rozwojem naszej firmy, Zakład Drobiarski LECH-DRÓB sp. z o.o. z siedzibą w Zalewie przy ul. Tartaczna 20B, 14-230 Zalewo zatrudni:
Kierownika działu utrzymania ruchu – Elektroautomatyk
Zakres obowiązków:
- Zarządzanie zespołem pracowników;
- Analiza przyczyn awarii oraz podejmowanie działań prewencyjnych w celu zagwarantowania ciągłości pracy maszyn i urządzeń;
- Optymalizacja kosztów utrzymania ruchu;
- Utrzymywanie sprawności technicznej maszyn i urządzeń produkcyjnych;
- Naprawy i regulacje szaf sterowniczych, układów sterowania maszyn;
- Uruchamianie i walidacja urządzeń zgodnie z obowiązującymi przepisami BHP i przeciwpożarowymi;
- Tworzenie raportów napraw.
Wymagania:
- Wykształcenie średnie lub mile widziane wyższe – elektronika, automatyka lub elektrotechnika;
- Posiadanie uprawnień SEP do 1 kV;
- Znajomość układów elektroniki i automatyki przemysłowej;
- Doświadczenie na stanowisku elektronika/automatyka co najmniej 3-4 lata;
- Znajomość zagadnień bezpieczeństwa przemysłowego;
- Znajomość j. angielskiego mile widziana;
- Mile widziane dodatkowe kursy lub szkolenia z zakresu obsługi, diagnostyki i programowania maszyn;
- Osoba odpowiedzialna i rzetelna, lubiąca nowe wyzwania;
- Umiejętność organizacji pracy własnej, praca w zespole.
Kontrolera Jakości
Wymagania:
- wykształcenie średnie, mile widziane wyższe kierunkowe (technologia żywności)
- znajomość i obsługa programów komputerowych typu „MS Office”,
- umiejętności organizacyjne,
- komunikatywność,
- umiejętność analizowania i wyciągania wniosków,
- spostrzegawczość, dokładność
- znajomość systemów bezpieczeństwa żywności HACCP, IFS, BRC,
mile widziane doświadczenie na podobnym stanowisku w branży spożywczej
Kierownika działu uboju
Do obowiązków należeć będzie:
- koordynowanie produkcji
- zarządzanie podległym zespołem pracowników
- odpowiedzialność za całość procesu produkcji
- planowanie kosztów produkcji
- nadzór nad racjonalnym wykorzystaniem środków produkcji, surowców, opakowań, i innych materiałów pomocniczych
- nadzór nad przesunięciami miedzy magazynowymi ( kontrola przepływu masy).
- zapewnienie efektywności procesów produkcji
- odpowiedzialność za tempo i realizację planów produkcyjnych
- współpraca z Działem Kontroli Jakości w zakresie przestrzegania i ciągłego doskonalenia zasad systemu HACCP oraz innych wdrażanych systemów i standardów
- nadzór nad prawidłową eksploatacją maszyn i urządzeń. Współpraca z pionem technicznym w zakresie sprawności maszyn i urządzeń
- współpraca z Działem Planowania Produkcji
Wymagania:
- wykształcenie średnie mile widziane wyższe ( technologia żywności lub pokrewne)
- doświadczenie w pracy na stanowisku kierowniczym
- praktyczna umiejętność zarządzania zespołem
- zdolności organizacyjne i zarządzające
- dyspozycyjność
- książeczka do celów sanitarno – epidemiologicznych
Oferujemy:
- umowę o pracę
- stabilną pracę w firmie o wysokiej i prestiżowej pozycji rynkowej
- wsparcie szkoleniowe oraz profesjonalne wprowadzenie na stanowisko pracy
- pracę na nowoczesnym sprzęcie